Měsíční archív: Březen 2015

Autobazary Německo

Pokud se v dnešní době rozhodnete pro koupi vozidla, tak máte v podstatě na výběr z několika hlavních možností.

V prvé řadě si můžete koupit nové vozidlo u autorizovaného prodejce, můžete navštívit autobazar, inzerci vozidel na internetu a nebo si můžete nechat vozidlo dovézt ze zahraničí.

Dovoz vozidel ze zahraničí je v dnešní době velice oblíbený, přičemž mezi nejčastější státy, ze kterých se vozidla dovážejí, patří například Rakousko, Francie, Itálie, Spojené státy americké nebo právě Německo, které je nejoblíbenější vůbec.

Jde především o to, že Němci jsou pověstní svou starostí a péčí o vozidla, takže si můžete být ve většině případů jistí, že dostane kvalitu, kterou byste jinde nedostali. Je zde také velice důležitý faktor silnic a dálnic, jejichž technický stav je diametrálně rozdílný ke stavu našich silnicí nebo silnicí na Slovensku a tak podobně.

Pokud se tedy rozhodnete pro dovoz vozidel ze zahraničí, můžete se pro auto vypravit sami nebo využít služeb společností, které se dovozem vozidel zabývají. Takových společností je v dnešní době opravdu veliké množství, přičemž využitím těchto služeb se můžete vyhnout všem formálním a úřednickým věcem, se kterými byste se jinak museli potýkat.

Jedná se například o vyřízení dočasného povinného ručení pro převoz vozidla, o vyřízení mezinárodní značky, o odhlášení daného vozidla ze zahraničního registru vozidel a tak podobně.

Vložil Dovoz z Německa, Jak na dovoz auta | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Autobazar Auto Esa praha

Akciová společnost Autocentrum ESA je vlastníkem autobazarů užitkových a osobních vozidel, která má své hlavní sídlo v Praze.

Společnost se zabývá hlavně prodejem, nákupem a prostředkováním prodeje ojetých automobilů.

Dále samozřejmě zajišťuje ostatní standardní služby, jako je například pojičťovací a finanční činnost, technické zázemí pro opravy a kontroly vozidel a tak podobně.

V současné době má společnost Auto Esa celkově pět provozen, přičemž tři z nich se nacházejí v Praze. Dvě naleznete ve Štěrboholích a další na Černém Mostě.

Po České republice má samozřejmě další pobočku v Brně na ulici Opuštěná a v Pardubicích na ulici Pražská. Dlouhodobě se tak jedná o jeden z největších autobazarů v České republice. Pokud bychom se měli podívat do historie této společnosti, tak bychom museli zhruba do roku 1993, kdy byla založena jako společnost s ručením omezeným.

Dalším klíčovým rokem byl rok 2004, kdy společnost změnila statut na akciovku. Pokud jde o doplňkové služby, tak společnost dříve spolupracovala s DIRECT Pojišťovnou, která však na finančním trhu skončila.

V současné době má Auto Esa za partnery společnosti jako třeba HomeCredit, GE Money Auto, Essox, SAutoleasing a tak podobně. Pokud se podíváte na internetové stránky této společnosti, které naleznete na stejnojmenné internetové adrese, tak hned na hlavní stránce si můžete vybrat, jestli chcete koupit vozidlo, prodat vozidlo nebo financovat vozidlo.

Vložil České autobazary | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Německé autobazary ojetých aut

Německé autobazary jsou v dnešní době velice oblíbené, co se týče dovozu vozidel ze zahraničí. Je to dáno především tím, že můžete ušetřit nějakou tu korunu, a také tím, že německé automobily patří k tomu nejkvalitnějšímu, co můžete v Evropě pořídit.

Nemluvíme tady však o značkách, ale o samotných vozidlech. Němci jsou totiž po celé Evropě známí tím, že se o svá vozidla opravdu starají s velikou péčí. Také když se podíváme na německé silnice, či dálnice a srovnáme je například s těmi našimi nebo slovenskými, tak to je opravdu sto a jedna.

Pokud se rozhodnete pro vozidlo s německého autobazaru, tak máte v podstatě na výběr ze dvou možností. Můžete si pro vozidlo zajet sami na vlastní pěst nebo požádat o pomoc nějakou společnost, která se na tyto služby specializuje.

Pokud se takto rozhodnete, tak zaplatíte sice o něco víc, avšak vyhnete se všem formálním a úředním věcem, se kterými byste se museli v Německu potýkat. Jedná se například o odhlášení vozidla z registru v Německu, o zajištění dočasného povinného ručení pro převoz vozidla do České republiky a vyřízení mezinárodní značky a tak podobně.

Ve výsledku byste tak možná zaplatili zhruba stejné množství peněz. Každopádně takových společností je na automobilovém trhu opravdu hodně, takže si stačí jen vybrat.

Vložil Dovoz z Německa | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Autobazar Jahoda Třebíč

Autobazar Jahoda je velikým a profesionálním autobazarem, který nachází v Třebíči. V dnešní době se již jedná o tradiční autobazar, přičemž byl založen již v roce 1992.

V nabídce autobazaru naleznete něco přes dvě stě užitkových a osobních vozidel, přičemž na výběr se můžete podívat v katalogu na oficiálních stránkách, které naleznete na internetové adrese autobazartrebic.cz. Kromě autobazaru nabízí Jahoda také další klasické služby. Jedná se například o prodej vozidla, přičemž váš vůz bude vykoupen v hotovosti.

Dále je zde možnost prodeje vozidla na splátky nebo domluvení pojištění. Abyste si nechali zhruba ocenit vozidlo, nemusíte do autobazaru ani jezdit. Stačí jeden telefonický hovor, kdy vám bude sdělena dle zkušeností odhadovaná výkupní cena. Samozřejmě konečná cena je pak sdělena až po shlédnutí vozidla.

Po celý rok jsou pro vás v autobazaru Jahoda připravovány slevy na vybraná vozidla, bonusy od úvěrových společností, užitečné dárky a tak podobně. Pokud se podíváte na oficiální internetové stránky, tak po levé straně naleznete hlavní menu rozdělené do několika kategorií.

Dozvíte se zde více informací o samotném autobazaru, aktuální nabídku vozidel v podobě katalogu a samozřejmě všechny služby, které autobazar Jahoda poskytuje. Najdete tu také kontakt, kde se můžete ozvat se všemi druhy dotazů a připomínek. Autobazar Jahoda se nachází konkrétně ve Znojemské ulici.

Vložil České autobazary | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Www kontrola tachometru.cz

Stáčení tachometru je poměrně velikým problémem, který může potkat i vás, takže je potřeba si na to dávat opravdu veliký pozor.

Ono totiž je veliký rozdíl pořídit vozidlo, které má na tachometru sto nebo sto padesát tisíc najetých kilometrů, přičemž ve skutečnosti má najetých něco kolem tří set padesáti tisíc, což už může hraničit s životností automobilu.

Běžnou praxí je totiž na jedno stočení stočit něco kolem sta tisíc kilometrů. Když se stočení navíc provede například dvakrát, tak jste ochuzení o celých dvě stě tisíc kilometrů.

Stočení kilometrů na automobilu může navíc vyjít člověka na pár stovek korun u lidí, kteří nelegálně poskytují tyto služby, i když se v podstatě jedná o trestný čin. Většinou se ani nejedná o autobazary, které stočení tachometru provádějí, neboť ty chtějí mít čisté ruce.

Může se tedy například stát, že někdo přijde s vozidlem do autobazaru, kde ho kvůli vysokému stavu kilometrů odmítnou. Takový jedince si pak může zařídit externě stočení tachometrů a poté dá vozidlo opět do autobazaru, který má pak v tomto ohledu čisté ruce.

Na začátku tohoto roku byla spuštěna služba na internetové adrese kontrolatachometru.cz, kde si můžete zkontrolovat stavy tachometru u vozidel při jednotlivých technických kontrolách.

Nejedná se o přímo směrodatný údaj, avšak pokud objevíte náhodou nějaké nesrovnalosti, tak určitě ruce pryč.

Vložil Kontrola stočení tachometru | Tagged , , , , | Zanechat komentář