Měsíční archív: Únor 2015

Registr stočení tachometru

Stáčení kilometrů na tachometrů je opravdu velice vážným problémem, který se vyskytuje stále bohužel velice hojně.

Letošním rokem by však tento problém měl být zase o něco málo omezen, neboť Ministerstvo dopravy spustilo projekt na internetových stránkách kontrolatachometru.cz, kde si můžete sami ověřit počty najetých kilometrů při jednotlivých technických kontrolách.

Podle jednoho soudního rozsudku je stočení tachometru na vozidle trestným činem, avšak stále se jedná o velice dobrý byznys, který se nedaří úplně vymýtit. Můžete se tak setkat s vozidly, u kterých byl tachometr stočen i vícekrát, přičemž běžnou praxí je stočení kilometrů o sto tisíc kilometrů.

Narazíte tak například na vozidlo, které má najetých třeba sto padesát tisíc kilometrů, což je naprosto ideální stav, avšak reálně může mít najetých třeba i tři sta padesát tisíc nebo čtyři sta tisíc kilometrů, což už hranicí s životností vozidla. Výše uvedená služba je ale spíše orientační a měla by vám napovědět, jestli si počet kilometrů nechat odborně ověřit.

Jestli tedy naleznete nějakou nesrovnalost nebo prostě něco, co nebude sedět, rozhodně se vyplatí profesionální ověření stavu tachometru. Do formuláře na stránkách se napíše VIN, což je sedmnáctimístné číslo automobilu a dále číslo a rok protokolu poslední technické prohlídky.

Vložil Kontrola stočení tachometru | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Náhradní díly Škoda

Prodejem náhradních dílů na automobily značky Škoda se samozřejmě v dnešní době zabývá v České republice veliké množství společností, přičemž drtivou většinu z nich můžete najít na internetu.

Konkrétně na náhradní díly vozidel Škoda se specializuje společnost, kterou naleznete na internetové adrese skoda-dily.cz.

Hned na úvodní stránce si zde můžete vybrat přímo model automobilu Škoda, na který chcete najít náhradní díl. Naleznete zde modely jako Škoda 105, 120, 130, Favorit, Felicia, Fabia, Fabia 2, Roomster.

Dále samozřejmě Octavia, Octavia 2, Octavia 3, Superb, Superb 2, Yeti, Rapid nebo Citigo. Pokud si v tomto internetovém obchodě objednáte položku nebo položky nad tři tisíce korun, tak nemusíte po celé České republice ani na Slovensku platit poštovné.

Jestliže budete dokonce ochotni dojet do Plzně, kde má společnost své hlavní sídlo, tak si můžete zakoupené díly nechat rovnou namontovat. Jestliže nebudete s daným náhradním dílem spokojení, tak máte celkově dvacet jedna dnů na vrácení. V nabídce společnosti naleznete produkty kvalitních, tradičních a ověřených společností, jako například Shell, Ferodo, Zimmermann, Bilstein a tak podobně.

Společnost funguje také jako autoservis a pneuservis, které byly otevřené v lednu roku 2013. Mezi hlavní služby pak patří například elektrické a mechanické opravy, diagnostika pro vozidla, kompletní servis klimatizace, profesionální renovace světlometů, seřízení světlometů, zajištění STK a tak podobně.

Vložil Náhradní díly prodej | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Náhradní díly Iveco

Iveco je společností, která se zabývá výrobou těžkých, středních a lehkých užitkových vozidel, speciálních vozidel, autobusů, motorů a tak podobně.

Společnost sídlí v italském Turíně, přičemž patří do skupiny Fiat Industrial.

Pokud bychom se měli podívat do historie, tak bychom museli do roku 1975, kdy byla společnost založena, přičemž vznikla sloučením pěti firem z Evropy.

Jednalo se o německou společnost Magirus, francouzskou společnost Unic a italské společnosti Lancia Veicoli, OM a Fiat Veicoli Industriali.

Do České republiky vstoupila tato společnost v roce 2007, kdy se firma jménem Karosa přejmenovala na společnost jménem Iveco Czech Republic. Další změna pak došla dvacátého šestého května, kdy došlo k přejmenování na IvecoBus.

Prodejem náhradních dílů na vozidla Iveco se zabývá v České republice poměrně veliké množství společností. Jednou z takových společností je pak například společnost s ručením omezeným Avima, která zprostředkovává kromě náhradních dílů na vozidla Iveco také náhradní díly na vozidla DAF, Avia nebo Man.

Kromě toho zde můžete zakoupit také autobaterie značek Bosch nebo Faam, motorové oleje Madit, Total, Shell, Hekra, dále renovované náhradní díly jako třeba sedadla, tlumiče, alternátory, brzdové čelisti, chladiče, startéry a tak podobně.

Dále také autosvětla značek Marelli, Magnetti, ZKW, Dasteri, Proplast, Leart, Valeo nebo Hella.

Vložil Náhradní díly prodej | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Kontrola tachometru zdarma

Pokud se rozhodujete k zakoupení ojetého vozidla, tak si dávejte vždy určitě pozor na stočené kilometry na automobilu, neboť se jedná o opravdu veliký problém, který se stále nedaří úplně vymýtit.

Například v minulém roce bylo odhadem zhruba čtyřicet procent vozidel v autobazarech se stočenými kilometry, což je docela děsivé číslo. Stav tachometru je přitom pro kupujícího jednou z klíčových věcí, podle které se rozhoduje. Obecně je pro většinu lidí přijatelných najetých zhruba sto až sto padesát tisíc kilometrů, což je naprosto v pořádku, neboť odhadovaná životnost vozidla je něco kolem čtyř set tisíc kilometrů.

Může to samozřejmě být i víc podle zacházení s vozidlem a tak podobně. Většinou se tachometry stáčí zhruba o sto tisíc kilometrů. Pokud toto navíc proběhne třeba dvakrát, tak máme tachometr stočený o celých dvě stě tisíc kilometrů, což je opravdu hodně. Koupíme tedy vozidlo se sto padesáti tisíci najetými kilometry, avšak reálně je téměř na sklonku své životnosti.

Ministerstvo dopravy České republiky se proti tomuto rozhodlo rázně bojovat, přičemž první vlaštovkou by mohl být internetový portál na adrese kontrolatachometru.cz, kde si můžete ověřit stavy tachometru  při jednotlivých technických kontrolách. Nejedná se sice o žádný směrodatný údaj, avšak může vás to upozornit na nějaké nesrovnalosti a také, abyste se o to zajímali více.

Vložil Kontrola stočení tachometru | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Náhradní díly Hyundai

Hyundai je jihokorejským podnikem, přičemž hlavní náplní jeho práce je stavba lodí, strojírenská výroba, chemická výroba, elektronika a samozřejmě výroba automobilů.

Pokud bychom se měli krátce podívat do historie této společnosti, tak bychom museli do roku 1947, kdy byla společnost založena Čong Ču-jongem jako opravárenský podnik pro osobní a nákladní vozy. Dalším klíčovým rokem pro tuto společnost byl rok 1967, kdy byla vytvořena divize vyrábějící automobily s názvem Hyundai Motor Company.

Od roku 2008 má společnost Hyundai zastoupení také v České republice, když byla v listopadu otevřená v Nošovicích továrna s názvem Hyundai Motor Manufacturing Czech. Prodejem náhradních dílů na vozidla Hyundai se v dnešní době zabývá opravdu veliké množství společností, přičemž na většinu z nich se můžete podívat na jejich internetových stránkách.

Jednu z takových společností naleznete například na internetové adrese autokseft.cz. Na stránce se můžete podívat přímo do kategorie určené pro vozidla Hyundai, která jsou zde rozdělena podle modelů.

Naleznete zde náhradní díly na modely jako například Accetn, Atos, Coupe, Elantra, Getz, Genesis, Galloper, Lantra, Matrix, Porter, Pony, Veloster, Trajet a tak podobně. U všech autodílů naleznete srovnávací fotografie a detailní informace.

Stránky jsou koncipované jako internetový obchod, takže si daný autodíl nebo další příslušenství můžete okamžitě objednat.

Vložil Náhradní díly prodej | Tagged , , , , | Zanechat komentář