Měsíční archív: Leden 2014

Jak přihlásit auto bez TP

Máte auto, ale technický průkaz postrádáte? Bezpochyby je to problém, ale i ten se dá řešit, pokud víte, jak na to. Na internetu příliš moc informací k tomuto tématu rozhodně nedohledáte a největších rad se vám dostane právě na úřadech. Bez velkého technického průkazu totiž jakékoli motorové vozidlo přihlásíte jen velmi těžko a pokud se vám to nakonec přeci jen povede, rozhodně jde o běh na dlouhou trať.

Prodávaných vozidel s chybějícím technickým průkazem najdete na internetu opravdu požehnaně. Většinou vás na první pohled může zaujmout jejich velmi nízká cena, která se ale ani zdaleka nevyrovná potížím, které nastanou s přihlášením nebo prohlídkou na stanici STK. Bez velkého technického průkazu totiž nelze vozidlo odhlásit ze stávajícího majitele a přihlásit jej na majitele nového. Nechejte si proto na úřadě vystavit duplikát technického průkazu.

O duplikát technického průkazu může žádat majitel motorového vozidla v případě, že byl původní a originální dokument odcizen nebo ztracen. Vystavení pochopitelně předchází žádost o vystavení nového dokumentu, která musí v první řadě projít schválením.

Vložil Dovoz aut | Tagged , , | Zanechat komentář

Dovoz aut z Itálie

Itálie je jednou z oblíbených zemí, odkud je možné dovézt ojeté i nové vozidlo. A protože je to právě Itálie, odkud pochází ty nejlepší sportovní vozy a kabriolety, většina zákazníků si do Itálie jezdí právě pro takové rychlé a luxusní miláčky na čtyřech kolech. Není se čemu divit, protože jen tak je automobil vyjde daleko levněji, než kdybyste jej kupovali u nás. A to platí jak v případě nových sportovních aut, tak i těch ojetých. Jak moc je tedy složitý dovoz auta právě z Itálie?

Itálie je od České republiky poměrně dost vzdálena a cestování autem tam a zase zpátky je velmi náročné. Nikdo z nás navíc nechce absolvovat cestu jen tak a naprosto zbytečně.

Velká většina zájemců se proto ráda svěří do rukou specializovaným firmám, které mají s dovozem aut ze zahraničí a konkrétně z Itálie, opravdu bohaté zkušenosti. Vy sami se mimo jiné nemusíte obávat, že jste v Itálii na prohlídce auta zcela zbytečně a ještě se nedokážete domluvit s původním majitelem vozu nebo s autosalónem. Dovozová firma totiž všechny tyto problémy vyřeší za vás.

Dovoz auta z Itálie je možností, jak výrazně ušetřit značné finanční prostředky a to platí zejména v případě, že máte zájem o dražší a luxusnější modely aut. Pokud jde o nabídku sportovních vozidel, rozhodně se dočkáte daleko lepšího vybavení interiéru, které by se u nás dalo očekávat jen velmi těžko – pokud nejde o vozidlo na objednávku, které je pochopitelně daleko dražší. Sportovní automobil vás vyjde v Itálii dokonce levněji s dovozem, než kdybyste si jej kupovali právě u nás – neplatí to ovšem vždy a velmi záleží i na tom, jakou společnost si vyberete z hlediska profesionálního dovozu.

 

Vložil Jak na dovoz auta | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Dovoz auta z Německa

I když je nabídka autobazarů v České republice opravdu rozsáhlá, mnohdy to rozhodně nestačí. A to zejména pokud jste v rámci svého vozidla opravdu náročnými uživateli, kteří si potrpí jen na to nejlepší. To ostatně platí hlavně u aut nových, které si stále častěji jezdíme kupovat právě do zahraničí. Za nižší nebo stejnou cenu nového auta totiž dostaneme daleko lepší výbavu interiéru, než v našich originálních autosalónech.

Německo je navíc od České republiky vzdáleno opravdu jen minimální počet kilometrů a není se tak čemu divit, že Češi míří právě do zahraničí.

Postup, jak si nové auto objednat a následně jej dopravit do České republiky, je daleko jednodušší, než kdybyste kupovali a přihlašovali ojeté auto, které jste zakoupili v Německu. Vozidlo totiž nemá žádného předchozího majitele a tak není nutné vyčkávat na úřadech v Německu, abyste jej řádně odhlásili a nechali prohlédnout po technické stránce. Všechno za vás navíc zařídí autosalón, ve kterém nové vozidlo kupujete. Vám pouze postačí, když si pro nové auto přijedete a následně už vše budete vyřizovat v České republice.

Všechno si samozřejmě můžete nechat zařídit prostřednictvím některé společnosti, která se přímo zabývá dovozem nových a ojetých vozidel ze zahraničí. Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že je to až příliš drahá varianta, opak může být pravdou. Některé firmy, které působí dlouhou dobu na trhu, mají s různými automobilkami nasmlouvány poměrně slušné slevy a na novém voze byste tak mohli ušetřit víc, než si možná myslíte.

Nehledě na to, že nebudete mít žádnou starost s registrací, která je poměrně zdlouhavá a pro mnohé dokonce nepříjemná.

Vložil Jak na dovoz auta | Tagged , , , | Zanechat komentář

Autoscout24.de NSR bazary

Autoscount24.de je rovněž inzertní internetová stránka, která vám mimo několika stovek nových a ojetých automobilů přináší i důležité informace ohledně nákupu a prodeje aut. Ročně je na těchto stránkách inzerováno i miliony osobních, užitkových i nákladních vozidel, bez kterých se mnozí z nás denně rozhodně neobejdou. Chcete-li nakoupit ojeté nebo nové auto výhodněji než je tomu u nás a navíc za dobrých podmínek, nebudete litovat. Pokud hledáte auto, které bude zcela vyhovovat vašim představám, měli byste se podívat i na nabídku Autoscount24.de, protože možná právě zde na vás čeká automobil vašich snů.

Výběr vhodného ojetého automobilu není příliš snadná záležitost a hlavně jde mnohdy o běh na dlouhou trať. Ještě předtím, než podepíšete smlouvu a druhé straně předáte nemalou sumu peněz, měli byste se ujistit, zda je do posledního detailu vybrané vozidlo v pořádku. Nikdo přece nechce koupit auto, které bude během prvních týdnů na odpis a peníze už se vám rozhodně zpátky na ruku nevrátí. Snadno by se vám tak mohlo stát, že přijdete jak o peníze, tak i o auto.

Auto si ale můžete nechat ze zahraničí dovézt, dovozových firem je u nás hned několik a stačí si jen vybrat. Pravda, je to o něco dražší záležitost, ale ušetříte si tak čas a starosti nejen ohledně kontroly vozidla po technické stránce, ale i například co se týče jeho přepisu. Záleží ale samozřejmě jen na vás, co chcete a jaký jste si stanovili cenový strop v rámci nového auta a jeho dovozu ze zahraničí.

Vložil Prodej aut | Tagged , , , , , | Zanechat komentář

Automobile.de

Automobile.de je podobně jako Mobile.de jednou z nejoblíbenějších internetových inzertních stránek, které je možné navštívit v případě, že hledáte nové nebo ojeté auto ze zahraničí. Automobile.de je inzerce, kterou je možné sledovat v českém jazyce – pochopitelně i v celé řadě jiných světových jazyků, a umožňuje vám, abyste se snadno vyznali v sortimentu aut, která jsou vám, opravdovým zájemcům, nabízena.

I v tomto případě je možné využít pomocného vyhledávače, díky němuž je možné vyhledat automobil přesně podle vašich představ.

Mnohdy není snadné najít ten správný vůz, ale pokud si skutečně ujasníte, co chcete a o co máte zájem, rozhodně si přijdete v široké nabídce na své. Vyhledávání vozidla je možné nejen podle značky, modelu, druhu vozu, ceny nebo různých zvláštností, do kterých lze zařadit například střešní okno, zabudovaný navigační systém, tažné zařízení nebo automatickou převodovku. Dobře byste si taky měli promyslet, zda máte zájem o vozidlo nové, ojeté nebo například o auto z předváděcích akcí, kterých je rovněž na Automobile.de hned několik desítek.

Při výběru ojetého auta na internetu si dávejte dobrý pozor, ať už hledáte na jakémkoli inzertním serveru. Ještě předtím, než se vydáte na dlouhou cestu za vysněným autem, rozhodně si ověřte, zda je stále k dispozici.

Někdy se může naprostým nedopatřením stát, že původní majitel vozidla zapomene již prodané auto stáhnout z internetu a stále jej tak nabízí jako aktuálně k prodeji.

Vložil Inzerce aut | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Mobile de auto

Mobile.de je nejnavštěvovanější a nejznámější internetový inzertní portál, který se zaměřuje na inzerci nových a ojetých aut ze zahraničí. Převážně zde najdete automobily z Německa, ale místy dokonce i z celé Evropy. A věřte, že si zde vybere rozhodně každý. Pokud máte zájem o ojeté auto z Německa nebo jiné země Evropy, rozhodně se nezapomeňte podívat na nabídku Mobile.de, rozhodně nebudete zklamáni.

Ihned v úvodu Mobile.de najdete vyhledávač, do něhož je možné zadat několik kritérií, na jejichž základě vám bude vyhledáno to správné vozidlo. Ať už máte zájem o vozidlo nákladní nebo osobní, nové nebo zánovní, určitě si přijdete na své.

Vyhledávač je skutečně velmi podrobný a vysněný automobil tak můžete vyhledat podle těch nejmenších kritérií, jako je například barva auta, vybavení interiéru, podle jeho bezpečnosti a dalších rozdílných prvků. S Mobile.de bude nákup a výběr vašeho vozidla mnohonásobně jednodušší, než je možná na první pohled patrné.

Mimo vyhledávání inzerovaných aut je možné dohledat i různé jiné informace, které jsou bezprostředně spojeny s dovozem ojetých a nových aut do České republiky. Mimo se můžete informovat o nových i ojetých autech, o jejich výběru a následném přihlášení u nás a odhlášení v zahraničí. Informace jsou velmi stručné a některé podrobnosti si budete muset dohledat až na úřadě. Mobile.de jsou internetové stránky, které si můžete bez problémů prohlížet hned v několika různých světových jazycích, rozhodně nebudete mít problém najít si ten, který nejvíc vyhovuje právě vám.

Vložil Inzerce aut | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Prodej automobilu do zahraničí

Máte možnost prodat svůj starý vůz do zahraničí? Rozhodně neváhejte a udělejte to, pokud máte zálusk na jiné, lepší a novější, rozhodně nebudete litovat. Největší starosti při kupování ojetých aut padají hlavně na bedra kupujícího a vy jako prodávající tedy budete mít cestu za přepisem o něco jednodušší. K odhlášení vozidla totiž budete potřebovat daleko víc, než jen kupní smlouvu. Nesmíte zapomenout na veškeré potřebné dokumenty, se kterými se dostavíte na nejbližší dopravní inspektorát. Budoucí majitel si pak vozidlo přihlásí s veškerými dokumenty v zemi, ve které jej bude užívat a například platit pojištění.

K tomu, abyste mohli odhlásit automobil ze své osoby, musíte mít k dispozici kupní smlouvu, doklady momentálního držitele vozidla, doklad o zaplacení správního poplatku, doklad o pojištění – povinném ručení, vozidla, registrační značky od vozu, osvědčení o registraci a samozřejmě vyplněnou platnou žádost o odhlášení vozidla na nového majitele. Na základě této žádosti a veškerých platných předložených dokumentů, bude automobil během několika dní odhlášen. Nezapomínejte, že v den odhlášení musí mít auto platné zákonné pojištění, bez kterého vám nebude odhlášeno.

Na základě kupní smlouvy budou do malého a velkého technického průkazu zapsány veškeré údaje o novém majiteli – kupujícím, a vozidlu budou přiděleny převozní registrační značky, jejichž platnost je pouze 30 dní. Během této doby je nutné, aby nový majitel přihlásil auto v cizí zemi, uhradil pojištění a veškeré poplatky spojené s přepisem a provozem vozidla.

Předem se dobře informujte o tom, zda nebude nový majitel navíc potřebovat dočasné pojištění, se kterým se dostane přes hranice.

Vložil Prodej aut | Tagged , , , | Zanechat komentář

Ojetá auta z Německa

Dovoz ojetého auta ze zahraničí není v dnešní době rozhodně žádný problém. Pokud víte, jak krok po kroku postupovat, určitě nebudete zklamáni. V Německu se dají celkem bez problémů sehnat vozy ve velmi dobrém technickém stavu, s velmi dobrým vnitřním vybavením interiéru a navíc za rozumnou cenu, která je pro většinu kupujících rozhodujícím faktorem. Jak tedy správně vybrat ojeté auto v Německu, aniž byste naletěli a koupili auto, které vám nebude sloužit ani jeden rok? Poradíme vám!

Samozřejmě se můžete obrátit na různé dovozce, kterých je v České republice několik desítek a opravdu lze říct, že většina z nich jsou skutečně spolehlivé firmy, na které se z hlediska důvěry a komfortu vyplatí spoléhat. To vás ale bude stát několik tisíc navíc, je to taková daň za to, že si ušetříte veškeré starosti s dovozem, přihlášením a veškerým papírováním. V první řadě je třeba začít tím, že si najdete vůz, o který máte skutečně zájem – inzerci ojetých vozidel najdete například na Mobile.de. Podle vámi zadaných kritérií lze snadno najít takové vozidlo, které bude zcela odpovídat vašim potřebám a požadavkům. Jeho skutečný technický stav je pak potřeba zkontrolovat ještě předtím, než si auto zakoupíte a podepíšete smlouvu.

Domluvte se proto předem s prodejcem, ať už je to bazar nebo soukromá osoba, kdy se můžete dostavit na prohlídku auta. Pokud ojetým vozům rozumíte, spolehněte se sami na sebe, ale za jiných okolností si rozhodně přizvěte nestranného odborníka, který zhodnotí, zda se auto vyplatí koupit nebo nikoli. Peníze nemusíte vozit vždy u sebe, stačí si auto zamluvit a zaplatit jej později. Vždy všechno záleží hlavně na tom, jak se prodejce a kupující dohodnou.

Vložil Dovoz aut | Tagged , , , , | Zanechat komentář

Obytná auta bazar v Německu

Obytný vůz není nijak levná záležitost, a proto je dobré si jeho koupit dostatečně promyslet. Cena zcela nového obytného vozu může dokonce dosahovat i milionu korun a v případě toho ojeté, můžete značně ušetřit. Koupit ojetý obytný vůz v bazaru ale rovněž není levná a nenáročná záležitost, protože vybrat takové auto je poměrně zdlouhavý proces. Nehledě na to, že si budete muset dobře prověřit, zda je vozidlo v dobrém technickém stavu a zcela odpovídá vašim požadavkům.

Inzerce v Německu je zhruba tak bohatá, jako v České republice. Nabízených obytných aut je opravdu dost a je třeba rozlišovat obytné vozy, karavany a obytné přívěsy.

Obytný vůz představuje pro uživatele jak místo pro odpočinek, vaření, celkovou hygienu a navíc i pro řízení. Řídící kabina je v bezprostřední blízkosti celého obytného prostoru.

Cena obytného vozidla se řídí prakticky naprosto stejnými pravidly, jako je tomu u klasických osobních nebo užitkových vozidel. Velkou roli v ceně ale hraje i vnitřní uspořádání a vybavení vozidla. V nabídce ale můžete narazit i na zcela nová obytná vozidla, jejichž cena se často pohybuje okolo dvou milionů korun. U nového vozu ale získáváte naprostou jistotu, že nekupujete zajíce v pytli, nemusíte ze startu provádět žádnou prohlídku apod.

Ještě předtím, než si koupíte obytný vůz, ujistěte se, že se vám to skutečně co do cestování vyplatí.

Vložil Nákup auta z bazaru | Tagged , , , | Zanechat komentář

Auto bazar Německo Mobil.de

Každý, kdo někdy kupoval auto nebo se alespoň zajímal o jeho koupi, musí znát Mobile.de. Největší internetový inzertní portál s ojetými i novými auty z Německa. Miliony inzerovaných nových i ojetých vozů najdete právě na Mobile.de a můžete to být dokonce i vy, kdo má možnost inzerovat, nabízí-li ojeté či nové vozidlo a to nejen v Německu, ale i v jiných zemích Evropy.

Nemáte zájem o nákup vozidla v některém z bazarů v České republice? Není se čemu divit. Prodejci se často chovají velmi mile, což je samozřejmě na prvním místě, ale některé vozy jsou v tak špatném stavu, že je to až znatelné na první pohled. V Německu se vám taková věc stane minimálně a to už jen z toho důvodu, že tamní obyvatelé mění svá auta poměrně často, ale velmi dobře se o ně starají a to nejen z hlediska pravidelného servisu, ale i co se týče vnějšku a interiéru automobilu.

Na internetových stránkách Mobile.de stačí standardně vyhledat vozidlo, o které byste případně měli zájem. Jednoduchý vyhledávač, do kterého je možné zadat jednotlivá kritéria, vám tuto práci usnadní. Hledáte vozidlo osobní nebo nákladní? Jaká by měl být jeho maximální cena a počet doposud najetých kilometrů? V neposlední řadě pochopitelně zadejte značku a model vozu, ve kterém byste chtěli do budoucna sedět, například s celou svou rodinou nebo blízkými. Na Mobile.de najdete miliony různých vozidel, ze kterých je možné vybírat a chcete-li si ještě zúžit výběr, pak si ujasněte barvu, výkon motoru nebo případně vybavení interiéru, na kterém si mnozí řidiči rovněž zakládají.

Vložil Autobazary v zahraničí | Tagged , , , | Zanechat komentář